Kedves látogató,

nehéz a fotósnak magáról beszélni, főleg, ha nem annyira a szavak, mint inkább a képek embere…🙃

Weboldalamon a fotózás számos területéről találni referenciákat a munkáimról. Például tárgyfotózás, gasztrófotózás, esküvőfotózás, rendezvényfotózás, de ha a menüre kattintasz, minden kiderül. Mind más világ, más-más látásmódot kíván és ez a változatosság kellő inspirációt ad ahhoz, hogy a legjobbra törekedjek. Őszintén remélem, hogy a képeim tanúskodnak is erről…Ha bármelyikkel kapcsolatban érdeklődnél, kérlek írj egy e-mailt, vagy hívjál légy szíves.

Rengeteg inspiráló és érdekes, vagy furcsa dolog van szerintem a fotózásban, az egyik ilyen nekem, hogy pont azt a pillanatot nem látom, ami végül rögzítésre kerül, még ha mindez akár csak 8 ezred másodpercben történik is. Legalábbis én, aki tükörreflexes kamerát használ. Mert ma már néhány gépnél a technika ugyan átugrotta ezt a “problémát” , aminek a gyakorlatban úgysem volt nagy jelentősége, de azért jó pár évtizedig fennállt ez a jelenség.🙃

A fotózás

Érdekességként összegyűjtöttem pár idézetet, amiket akár én is mondhattam volna, de sajnos megelőztek.

Susan Sontag

A ​fotó: a tér és az idő vékony szelete. A fényképek kormányozta világban minden határvonal (“kivágás”) önkényesnek tetszik. Akármi elválasztható, elszakítható akármitől: csak más képkivágást kell alkalmaznunk.

Fényképet gyűjteni annyi, mint a világot gyűjteni.

A fénykép hatalma abban rejlik, hogy lehetővé teszi olyan pillanatok tüzetes vizsgálatát, melyeket az idő sodra egyébként rögtön elmosna.

Korniss Péter

Az exponálás egy pillanatot búcsúztat: a jelenből a gombnyomás pillanatában múlt lesz. A képen annak lenyomatát őrizzük – ami volt.

Rejtő Jenő

Kit érdekel manapság, amit írnak? A kor nyelve a fotó.

Ferdinando Scianna

Nem hiszem, hogy a képeimmel meg tudnám változtatni a világot, de abban biztos vagyok, hogy egy rossz fotó rosszabbá teheti.

Bartis Attila

A fotográfia képes azon pillanat érzését felerősíteni, amit akkor éltem meg, amikor exponáltam. A fényképnek nincs is más választása. A fotográfia nem lát a jövőbe. Meg persze a múltba sem. Egy kép mindössze az a pont, ahol a jövő összeér a múlttal. Ha úgy tetszik: a folyamatos jelen.

André Kertész

Bár mindig a való világot fényképeztem, de sohasem úgy, ahogy az elénk tárul, hanem amilyennek én láttam. Az érzések, a benyomások számomra sokkal fontosabbak, mint az elemzés.

Henri Cartier-Bresson

A fényképezés az élet egyik formája.

 

motor és füst

Köszönöm, hogy benéztél,
Pyszny László
+36209419129