A gasztrófotózás vagy ételfotózás a tárgyfotózás egy speciális ága, ahol a legtöbbször nagyon gyors, hatékony együttműködés szükséges a szakáccsal, foodstylisttal és természetesen a megrendelővel is. A látványnak itt is rendkívül fontos szerepe van, gyakorlatilag ez határozhatja meg, hogy a “néző” hogyan reagál a következőkben, megveszi? rákattint? megrendeli?

Profi csapatunk vállalja éttermek étlapjaihoz, dekorációjához, weboldalaihoz, vagy magazinok, szakácskönyvek, receptjeihez az illusztrációk elkészítését. Az ételfotózás területén szerzett több éves, sokrétű tapasztalat garancia a megfelelő eredmény elérésére. A fotózás történhet műteremben, vagy a megrendelő által biztosított helyszínen is, ez nyilván függ a feladattól.

GALÉRIA

Célok, feladatok

Egy ételfotónak többnyire nem csak az a célja, hogy szimplán dokumentálja, hogy néz ki egy étel az elkészítés után. Az esetek többségében ennél jóval több az igény, hiszen az ilyen fotók valamilyen kereskedelmi célt szolgálnak. Ezért nagyon oda kell figyelni, az alapanyagokra és a stylingra egyaránt, rengeteg apró, de fontos dologból áll össze a végeredmény. Hiszen hiába lennék én a világ legjobb gasztrófotósa, ha nem olyan lesz az étel, vagy a styling, akkor nem lesz meg a kívánt eredmény. Persze igaz ez fordítva is a leggusztusosabb étel is ellenkező hatást vált ki, ha rosszul van fotózva. Ezért itt is nagyon fontos a csapatmunka. Persze mindezt a megrendelő igényeihez igazítva, ami picit nehezítettebb pálya, mintha a saját elképzeléseimet akarnám lefotózni.

ételfotózás

Ami persze a legszebb ebben is, hogy rengeteg izgalmas helyzet adódik egy ételfotózás során. Hiába az előre megbeszélt, kitalált koncepció, ez csak kb. 80%-ban fedi le a munkafolyamatot.

Egyrészt a gondos tervezés ellenére is felmerülhetnek nem várt problémák. De ami még jobb, hogy fotózás közben jön meg az “étvágy” alapon új ötletek is jönnek, amit mindenképpen meg szeretnénk fotózni, még ha nem is szerves része az eredeti koncepciónak. Sokszor ezek a képek azok, amik nekem jobban tetszenek, aztán vagy ez lesz az ügyfél kedvence is, vagy nem, de az élmény miatt mindenképpen megérte megcsinálni.

Végeredmény elérése

És persze ne feledkezünk el az utómunkákról sem. Nem csak a szükséges grafikai elemekre gondolok itt, pl. egy étlap kapcsán, hanem a képek “fényelésére” is. Ezek nagyon fontos szerepet kapnak a kívánt hatás elérésében.

Kapcsolat

+36-20-941-9129

 

Vagy írjon nekünk:

    Név

    Email cím *

    Tárgy

    Üzenet

    [recaptcha]